data Plays- data du simpelthen opføre
Teatermasker

Skala i h-mol

Kriminal-skuespil i 2 akter

af Jens E.Hansen
2003

< Tilbage


Resumé af handlingen

Året er 1901.

Vi er i "Enkefru Gotthards Piano-Undervisning", beliggende i en enormt stor herskabslejlighed på det nybyggede og mondæne Østerbro i København.

Her driver Enkefruen en pianoundervisning for børn af det allerbedste borgerskab. Huset er som noget ganske nyt og moderne blevet forsynet med elektricitet. Denne forsyning er ikke specielt stabil, med mange mørkelagte perioder i den enorme lejlighed til følge.

Enkefruen har en datter, Irmelin, som forestår den reelle pianoundervisning. Som finder planmæssigt sted, når børnene bliver ledsaget af deres mødre. Så underholder Fru Gotthard mødrene i Tesalonen imens.

Når det derimod - efter fast aftale - er børnenes fader, der ledsager dem, overtager Fru Gotthard undervisningen, udelukkende bestående af skala-øvelser, mens Irmelin "underholder" fædrene i den dertil indrettede "Solstue".

Nye mandlige kunder bliver fundet af Fruens eneste medsammensvorne, Kaj Hansen, en lettere anløben type. Husstanden har naturligvis også en stuepige, Yrsa, som kun står for husholdningen.

Overboen, Fru Redaktør Mira Stein, er gode venner med Fru Gotthard, indtil hun overværer Irmelins hemmelige side-tjans. Herefter vil Red. Stein gøre alt for at hjælpe Irmelin, mens hun bliver Fru Gotthards svorne fjende.

En helt nytilkommen kunde er Redaktør Herbert Nielsen fra Aftentidende (fader til Anna). Red. Stein kender naturligvis Red. Nielsen og er derfor endnu mere forarget over, at det er ham, hun afslører sammen med Irmelin.

Som et kuriosum har en pige, Signe Jensen, som forsøger at leve af at være bagerbud, afsløret sig som naturtalent på klaver. Signe kommer derfor troligt hver tirsdag og betaler tolv øre for at få lov til at sidde og spille for sig selv på klaveret - aldrig flyglet.

Mens så krakelerer Enkefruens perfekte arrangement.

I løbet af tre fatale uger dør tre af Fruens prominente klienter!!

Alle tre mord finder sted under strømafbrydelser, som måske og måske ikke er forårsaget af en ondsindet person.

Slagtermesteren har som helt ny kunde fået det privilegium at være den første til at blive betjent af Fru Gotthards nye, "villige" pige: Signe!

På grund af diverse personers tilstedeværelse, kan man ikke sløre omstændighederne ved slagtermesterens død. Og nedturen for Fru Gotthards undervisning er startet.

Politiet kan ikke forlige sig med tanken om det ene mystiske dødsfald efter hinanden, men de kan ikke finde nogen at anklage for nogen af morderne/dødsfaldene.

Da kundekredsen hastigt svinder ind, bliver Fru Gotthard til sidst nødt til at afholde en afskedskoncert. Her er udvalgte børn, samt Signe, til stede for at spille for forældrene (mødrene!). Aftenen slutter med endnu en strømafbrydelse ... hvorefter Fru Gotthard findes i den lille Pianostue med halsen skåret over.

Men på dette tidspunkt tror "vi alle", at vi ved, hvem morderen er ...


Og ... ja! Det er næsten samme historie som "Mord i A-dur" men her bliver det hele vendt og drejet på en mere virkelig og langt mere alvorlig - ja for ikke at sige chokerende - facon.

Hvis du vil lave historien ud fra en lettere og mere munter synsvinkel (for på scenen er både prostitution og mord noget at grine ad, især når det foregår i gamle dage), så hop over til "Mord i A-dur".

Se / Hent manuskriptet
"skala_i_h-mol.pdf"

< Tilbage Til toppen < Forsiden


Teatermasker